Glömde ju bilderna!

Helg! Eller?

Lämnat in sista tentan idag och det firade jag med mitt sa-lag (och att vi nu gått halva utbildningen!!!!) med champagne.. Haha trodde vi skoja om det men en i gruppen hade absolut med sig det och vi hade det ju trevligt med lunch på det! :)

nu har jag å älsklingen farit runt i nynäs å bestämt vad vi ska börja samla på för tallrikar och färg, mateus porslin är det iaf :) och köpt lite presenter har vi gjort och hämtat mina böcker till nästa kurs :)

nyss har vi ätit middag, smördegsinbakad fläskfilé med kantareller å majs med stekt bakpotatis skivor & hemmagjord vitlökssås.. Sååååå gott var det! Nu är det bad-time för oss å sedan idol :) imorgon bitti är det jobb för min del å laga bilen för limpans :)'lite recept på det jag gör kan jag återkomma med om ni vill ;) ha en toppen helg, kram'

Okoncentrerad

Ja, det blir pyttipanna till lunch.. Suttit okoncentrerad ett tag nu å jag tror det beror på att jag behöver energi! Om halv fabrikat är bra energi det är en annan fråga... Det som gick fort att göra nu iaf :)

Stackars min bil!

Nu när jag (vi) äntligen köpt en kalasbil i våras och den funkar utmärkt, går den sönder! Från ingenstans.. jag fattar inte. Bromsen tog inte, det pös.. och sedan gick kopplingen? Efter en liten undersökning.. nä den var ganska omfattande faktiskt, vi var tvungna att ta Limpans bil till svärmor för att hämta en ny såndär grej man skruvar av bultarna på däcken med för vår gick sönder, & sen hittade vi ingen, så då blev det den med el, problemet var bara det att vi betalar för en el-plats men de har inte satt igång elen än, HALLÅ? Nåväl, 2 långa förlängningssladdar från sophuset till bilen och en massa grannar som spanade in oss så lyckades vi skruva av däcket.... Möjligtvis bromsoket, men köpte även en slang ifall den skulle gå sönder och nu när vi köpt allt (vi gör det själva)tror vi att det endast är slangen som behöver bytas (hoppas, mycket pengar!). Så i helgen när jag jobbar ska älsklingen rädda vår bil... jag som fått en rosa rattmuff & allt :( Förresten så är jag instängd i en bubbla som vanligt denna vecka, tentan ska in på fredag som jag sitter och skriver och har även muntlig redovisning! Samtidigt jobbar jag, får extratider som jag inte kan ta .. och jobbar även helhelg! Av någon konstigt anledning ska vi till "Stor Pub" på lördag, band som spelar & vi ska lyssna. Jag är rädd att det endast kommer vara 40+are... men jag & limpan är väl som såna eller något antar jag.... haha :) Åker dit med svärmor & hennes man iaf, det blir nog toppen! Komma ut lite i min icke-sociala-bubbla det är grejer det! 6 sidor av 8 på tentan nu, håll i hatten för nu jäklar ska jag ha ett bra betyg! KRAM alla ni fina!

Allvarligt

Det är bara 2 månader kvar till julafton!!

Sköna helg

Skulle varken gått i skolan igår eller jobbat.. Sluta skolan 16 och skulle börja 16:55. Vet ni? Jag hann i tid! Gick 20 min innan å sprang å fick astma.. Men hann gjorde jag! Stolt :) fick iofs komma senare för det bara var jag som kunde jobba. Va supertrött när jag kom hem, då hade älsklingen gjort en omelett med kräftstuvning till mig :) hade inte ätit sen halv 12 när de va lunch så middag 21:30 satt fint!

3 på natten börja en nyinflyttad granne dunka musik med sin "lilla" baslåda.. Då blir man lagom glad. Kl 4 blev de tyst efter att jag tror en granne klaga på honom :) vakna på fel sida så då tog min man med mig på en shoppingtur! Ni ska få se mina fynd i nästa inlägg!

Nu har vi ätit tvårätters.. En liten förätt med crouqets eller vad de heter med en god kräftröra som jag gjorde. Till förrätt blev det rotfruktsgratäng, entrecote å rödvinssås.. De va gott! Nu blire en promenad innan vi ska se film... Kram på er!

Svamp!

Min farmor är tokig när hon plockar svamp! Och blåbär.. Hon sitter och plockar svamp hela dagarna, vilket resulterar att hon plockat över 100 L! Hon plockar flera Ica kassar. Förstår inte hur hon lyckas... Fick med mig en Ica kasse nu med svamp :) tack snälla min Goa farmor för du tänker på oss! Kommer ihåg när vi åkte bil, en skogsväg.. Helt plötsligt tvärnitar hon! Ja.. Vad såg hon där? Svamp såklart! Konstigt hur synen kan vara bra om man ser någonting man vill ha.. Haha :) en god svamp rätt blev det iaf..svamp, grädde, soja å sidfläsk med pasta så blev det en supergod rätt! Nu är det dags att sova iaf... Älsklingen har kokat äppelmos idag.. Haha. Är vi inte lite för husliga? :)

Höst-trött

Att man alltid hamnar i en svacka på höstterminen! Började hösten hårt med två 7,5 poängs kurser, nästa vecka ska den sista tentan vara inne, sen börjar jag ÄNTLIGEN en 15 poängskurs, med inriktning på matematik! Jag är så himla glad för det, för jag tycker det är otroligt kul att äntligen få göra någonting med barnen på min VFU, istället för att bara observera (vilket är kul det också såklart) men... Imorgon blir det en såndär jobbig dag, skola 9-14:30 (ca) måste hinna till jobbet där jag börjar 15:55 till stängning.. så upp kl 6 på morgonen och sedan hemma halv 10 på kvällen igen... fredagen ser likadan ut.. puuuh!! I helgen tänker jag absolut inte plugga utan bara rå om mig själv.. och bilen.. lite vaxning inför vintern och vinterdäck på kanske? :)Vi ska hämta de nya vinterdäcken imorgon, snön kommer väl närsomhelst, tror ni inte? BTW, Jag har en rosa rattmuff nu, och en rosa liten conversesko som hänger i bilen! yeeey :) Maddelutten frågade varför jag inte hade smyckat min förra bil.. så jag får väl göra det med den nya bilen. Tror älsklingen verkligen gillar att köra runt i en röd bil med rosa rattmuff - mycket manligt ;) Ska fortsätta plugga nu så jag är förberedd inför imorgon... + att madde snart ringer för att fika med mig.. behövs alltid lite skitsnack imellanåt sådär :)

Jag har det bäst!!

Gick upp halv 7 imorse, snygga till mig å gick till bilen för att åka iväg till mamma å äta frukost innan jag börja jobba :) fick skrapa bilen självklart å då flyger torkarbladen av!!!! (köpt fel storlek). Jag fick på ena men fick ringa älsklingen trots allt så han blev väckt... Stackarn! Han kom ut nyvaken å hjälpte mig iaf :) sötnos! Sen när man kommer hem från jobbet har han varit iväg i hela nynäs, rökeriet, köttboden å Ica för att laga en trerätters middag till oss! Han är ju för bäst! Men nu vill han tydligen se på film, så då gör vi det :) kram på er!

Pizza+linfrön=sant

Vad fula mina inlägg blir! Jag gör faktiskt flera rad hoppningar men inte hjälper det :(

Nåväl! Pizzan blev sjukt god!!! Som en amerikansk pizza, fast nyttig-are. Ser dock inte ett dugg nyttigare ut.. Haha :) å Linus godkände den med linfrön i :)

Här har ni fetto pizzan!!

pizza!

Åh, är inte van att gå upp tidigt! Klockan kvittrade klockan 06:00 imorse & ja, jag vaknade typ 05:25 av att mamma spelar wordfeud då med mig, tack för väckningen! ;)Jäkla spel alltså, man blir ju som besatt... bra hjärn-gympa :) Upp och snygga till sig lite & få gröt i magen så man kunde springa till bussen iaf, tog bara 1 timme och 5 minuter från kullstaplan (nynäshamn) till universitet idag, helt otroligt må jag säga! Så jag fick stå och vänta för att möta upp de andra... i detta härliga väder :) brrrrr! Sen åkte jag hem och träffa vännen Marie som hälsade på från Falun där hon numera pluggar, tror vi aldrig har en enda tyst sekund när vi ses (hon som pratar mest, jag lovar).Inget tillfälle att lära sig paus-tagning, d.v.s. vems tur det är att prata med oss :) Haha, härligt var det iaf... Nu har jag precis gjort degen till den hemma-gjorda pizzan som vi ska slurpa i oss ikväll, just nu är älsklingen och tar upp båten (förstår ni? det är totally slut på sommaren, trots att rosorna blommar än). Mami's recept jag använt mig av: 3 dl vatten (37 grader) 20 g jäst (älskar vår köksvåg!!!) 1 tsk salt 5 dl durummjöl 2 msk linfrön Tror jag fick med alla ingredienser här... Hur som helst så får man börja med vattnet och jästen & saltet och röra runt de lite tills jästen smält och i med resten för att sedan knåda de till en fin deg! Jäs i 60 min, knåda ut på plåten med bakplåtspapper under och sedan får er fantasi om vad ni vill ha på blomstra! Själv tänkte jag göra en tomatsås... köpt en pizza-tomatsås som var ny på Ica, piffar till den lite med oregano,tomatpuré, balsamvinäger och kanske rapsolja.. åter står att se :) Sedan tänkte vi ha på.... Salami Lök Paprika Champinjoner Jalapeno (på min sida!) OST Ruccola tror jag åtminstone.. det var min tanke, får se om älsklingen håller med :) Magen kurrar iaf! Kram på er! ps. SARA, din återvändå till bloggen då? PUSS! ds.

Upp å hoppa klockan e 8a!

Dags att börja plugga inför imorgon när jag har seminariet där vår nuvarande lärare frågar ut oss som förr i tiden.. Så kul att läsa om hur de va förut å om miljöns betydelse.. Själva kan vi få sitta i ett litet rum, trångt, på varsin stol med en pytteliten bräda som halva blocket får plats på! Tror inte universitetet har sån bra koll på hur deras elever har det alltid... Sist hade vi faktiskt varsin. Stol å bänk, toppen ;) känner att jag är taggad att plugga idag iaf. Ska städa upp mina kläder som tar upp hela golvet oxå, proffs på det! Sen ikväll blire pannkakor å sedan en promenad :) jag å älskling hade verkligen börjat springa nästan varje dag.. Sen börja skolan.. Då hann inte jag :( den här kursen är bättre planerad så jag hinner ut ändå, vill inte sitta inne en vinter till med chips! Måste röra på kroppen :)
Kycklingen igår blev himmelsk! Å såsen som jag gjorde på skyn :)
Bjuder på nå bild för att inlägget ska se någe roligare ut ;)

Hel kyckling i ugn & rödlöksmarmelad

Hemmafrun Sandra är i farten! Läst en tråkig bok hela dagen så jag bestämde mig för att laga lite mat istället :) aldrig gjort det här förut å som jag anade började jag skrika av panik att röra ett dött djur. Otäckt, men äter kött gör jag... Nåväl. Tillslut gick det bra å pulsen gick tillbaka till det normala... Nu står den hela kycklingen i ugnen å rödlöksmarmeladen på spisen å puttrar... Testa nå nå slags energi dryck framtagen för kvinnor av kvinnor.. Kanske den som gjorde så jag övervann rädslan med kycklingen? Vem vet.. Ingredienser i kycklingen visas på bilden nedan.. :)

Länge sen igen!

Jag har ju redan varit i Kroatien såklart :) i somras jag skrev sist... Kall höst nu! Nåväl.. Skolan har börjat och är i full rulle, sitter å halv läser just nu samtidigt som man har Sverige-Holland i bakgrunden. Det här får bara bli ett kort inlägg, dock kan jag meddela att jag mår toppen iaf! Funderar på att bjuda på en massa matinspiration i bloggen... Jag älskar att testa på nya maträtter! Gör det i stort sett varje dag, imorgon ska jag proppa en hel kyckling med massa gott å in i ugnen... Får se hur det blir! :) må gott så ska jag se till att börja bli effektiv! Kram!

RSS 2.0